Voćna trospratnica



Voćna trospratnica


ZA 12 PARČADI, vreme pripreme: 80min



Potrebno je:
ZA KORU: 4 jajeta, 125g šećera, kesica vanilin šećera, 50g maslaca, 2 kašike kakaoa, 100g brašna, pola kašičice praška za pecivo, 100g mlevenih pečenih lešnika
ZA FIL: kesica želatina, 500ml slatke pavlake, 150g bele čokolade, 100g mlevenih pečenih lešnika, razno voće
ZA PRELIV: 200g očišćenih višanja, 100g šećera


Priprema:
Od belanaca umutite sneg, a žumanca umutite sa šećerom, vanil šećerom i maslacem. U krem od žumanca umutite kakao, brašno pomešano sa praškom za pecivo, mlevene lešnike. Na kraju umešajte i sneg od belanaca. Smesu izlijte u podmazani pleh i pecite 20min na 180 stepeni. Ohlađenu koru podelite na tri dela. Želatin prelijte sa četiri kašike hladne vode i ostavite da stoji 10min pa ga rastopite na laganoj vatri. Zagrejte 100ml slatke pavlake, sklonite sa vatre, pomešajte sa izlomljenom čokoladom i ohladite. Preostalu slatku pavlaku umutite, dodajte prohlađeni čokoladni krem i želatin. Na kraju umešajte i lešnike. Ohlađenim kremom nafilujte kore. Preko svake poređajte isečeno voće. Poslednju koru premažite tankim slojem fila. Višnje i šećer ukuvajte sa malo vode, pa premažite prohlađenu tortu. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Italijanska kuhinja

Welcome to my food corner

Ritual ispijanja kafe