Švarcvald torta



Švarcvald torta

Za 16 parčadi, vreme pripreme: 90min


Potrebno je: 
ZA KORU 150g putera, 150g šećera, 4 jajeta, 100g čokolade, 50g mlevenih badema, kašika prezli, 50g brašna, prašak za pecivo
ZA FIL 1kg višanja, 200g šećera, 600ml slatke pavlake, 200ml likera od višanja, 2 kašike želatina

Priprema: 
Puter i šećer penasto umutite, dodajte jedno po jedno žumance, a potom i rendanu čokoladu, bademe, prezle i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju umešajte čvrst sneg od belanaca. Masu pecite u podmazanom kalupu oko 40min na 180 stepeni. Ohlađeni biskvit podelite na tri kore. Višnje skuvajte sa malo vode i šećera, procedite ih, dodajte liker, a slatku pavlaku umutite sa rastopljenim želatinom. Svaku koru premažite umućenom pavlakom, a preko stavite sloj višanja. Ostatkom pavlake premažite celu tortu, ukrasite je višnjama i rendanom čokoladom.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Italijanska kuhinja

Welcome to my food corner

Bečka torta