Punjene pileće rolnice

 Punjene pileće rolnice


Za 6 osoba, vreme pripreme: 35 min, vreme kuvanja: 50 min

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 ljutika, očistiti i sitno iseckati
  • 60g pečuraka, očistiti i sitno iseckati
  • 60g parmske šunke, tanko naseći
  • 60g zamrznutog seckanog spanaća, otopiti
  • 2 čena belog luka, očistiti i iseckati
  • 30g svežih belih prezli
  • 60g rendanog parmezana
  • 1/4 kafene kašičice soli
  • sveže mleveni crni biber
  • 6 pilećih grudi u filetima, bez kože, dobro istući tučkom
  • 2 kašike brašna
  • 225g lučica, blanširati i očistiti
  • 340g svežeg umaka od paradajza i tunjevine ili pikantnog umaka od paradajza
  • 285ml kokošjeg bujona
  • 200g kuvanog pirinča
  • 8 kriški prepečenog francuskog hleba 
  • peršun za ukrašavanje
 Kašiku ulja zagrejte u velikom tiganju i dinstajte ljutiku i pečurke 2-3 min. Umešajte šunku i spanać, pa dinstajte još minut-dva. Sklonite tiganj sa vatre, dodajte beli luk, prezle, parmezan, so i malo bibera pa sve dobro promešajte.
Stavite po jednu šestinu nadeva na svaki komad pilećih grudi, pa savijte i povežite koncem. Rolnice dobro uvaljajte u brašno. Višak brašna otresite.
 U velikoj vatrostalnoj posudi zagrejte kašiku ulja i izdinstajte lučice. Dodajte ostatak ulja, pa pržite rolnice po 5min sa svake strane dok ne postanu zlatnosmedje.
Umešajte umak od paradajza, bujona i tunjevine pa neka provri. Smanjite vatru, poklopite i ostavite neka se lagano krčka 30-45 min ili sve dok se piletina ne skuva. Umešajte pirinač i neka se zagreva 5 min.
Izvadite rolnice, skinite konac, vratite ih u posudu, zagrejte 2 min pa ukrasite hlebom i peršunom. 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ritual ispijanja kafe

Švarcvald torta

Bečka torta