Krem kolač Rostova


Krem kolač Rostova


Za 16 kocki, vreme pripreme: 100min

Potrebno je:
ZA KORU 6 belanaca, 300g kristal šećera, malo limunovog soka
ZA I FIL 0,5 dl mleka, 125g šećera u prahu, 6 žumanaca, kesica pudinga od vanile, 30g gustina, 125g putera, 2 dl slatke pavlake
ZA II FIL 500g jagoda, kesica pudinga od jagoda, 3 dl vode, 20g gustina, 200g šećera
ZA GLAZURU 100g bele čokolade, malo ulja, kesica šlaga

Priprema:
 Belanca umutiti sa šećerom i sokom od limuna, pa sipajte u podmazan pleh. Pecite 2 kore oko sat vremena na 150 stepeni. Od mleka, žumanaca, šećera i pudinga skuvajte fil, a kad se prohladi umešajte ulupanu pavlaku i omekšali puter. Za drugi fil prokuvajte vodu sa šećerom i jagodama, a puding i gustin razmutite u malo vode i dodajte u provrelu masu. Mešajte dok ne počne da se zgušnjava i ohladite. Na koru nanesite žuti fil, zatim fil sa jagodama, tanak sloj otopljene čokolade i šlaga. Preklopite drugom korom, ponovite filovanje, a celu tortu premažite šlagom.



Коментари

  1. како направите ову глазуру са кесицом шлага и белом чоколадом. мутите ли шлаг по упутству са кесице и додајете отопљену чоколаду или како?

    ОдговориИзбриши
  2. Koliki je pleh u kojem se pece

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ritual ispijanja kafe

Švarcvald torta

Bečka torta