Medveđe šape
Medveđe šape
Za ovaj recept je najbolje koristiti šoljice za belu kafu
- 3 šoljice brašna
- 1/4 kesice praška za pecivo
- 1 šoljica šećera
- 2 šoljice mlevenih oraha
- 1 šoljica svinjske masti
- 1 jaje
- Šećer u prahu
- Vanil šećer
Mlevene orahe izmešajte sa brašnom, šećerom i praškom za pecivo. U sredini napravite udubljenje i stavite jaje, med, razmekšalu mast, vanil šećer pa umesite testo i ostavite da odstoji oko pola sata na hladnom mestu. Limene kalupe namažite svinjskom mašću, pospite brašnom i punite testom ali ne do vrha, utisnite lagano testo kako bi poprimilo oblik kalupa. Pecite na temperaturi od 220C oko 20min dok ne porumene. Vadite ih vruće iz kalupa i uvaljajte u šećer u prahu. Prijatno!!
isprobano, divan recept
ОдговориИзбриши