Medveđe šape

                                                                              

                                                                             Medveđe šape



Za ovaj recept je najbolje koristiti šoljice za belu kafu



  1. 3 šoljice brašna
  2. 1/4 kesice praška za pecivo
  3. 1 šoljica šećera
  4. 2 šoljice mlevenih oraha
  5. 1 šoljica svinjske masti
  6. 1 jaje
  7. Šećer u prahu
  8. Vanil šećer


Mlevene orahe izmešajte sa brašnom, šećerom i praškom za pecivo. U sredini napravite udubljenje i stavite jaje, med, razmekšalu mast, vanil šećer  pa umesite testo i ostavite da odstoji oko pola sata na hladnom mestu. Limene kalupe namažite svinjskom mašću, pospite brašnom i punite testom ali ne do vrha, utisnite lagano testo kako bi poprimilo oblik kalupa. Pecite na temperaturi od 220C oko 20min dok ne porumene. Vadite ih vruće iz kalupa i uvaljajte u šećer u prahu. Prijatno!!

  








Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Italijanska kuhinja

Welcome to my food corner

Ritual ispijanja kafe