Bečka torta

     

                                                       Bečka torta


Biskvit:

  1. 8 žumanaca
  2. 20dkg šećera
  3. 20dkg oraha
  4. 3dkg mrvica
  5. rum
  6. 8 belanaca 

Krem:

  1. 18dkg maslaca
  2. 20dkg šećera u prahu
  3. Vanil šećer
  4. 2 žumanca
  5. 6 dkg čokolade 



Žumanca penasto umutite sa šećerom, mlevenim orasima, mrvicama natopljenim rumom i snegom od belanaca. Kalup namažite maslacem, pospite mrvicama, izlijte masu i pecite na temperaturi od 185 do 200 C oko 40min. Ohlađenu tortu izrežite na tri dela, namažite kremom i prelijte glazurom po želji. 
Krem: Penasto izmešajte maslac, šećer, vanil šećer i postepeno dodajte žumance i rastopljenu čokoladu. Prijatno!!










Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Italijanska kuhinja

Welcome to my food corner

Ritual ispijanja kafe