Bečka torta
Bečka torta
Biskvit:
- 8 žumanaca
- 20dkg šećera
- 20dkg oraha
- 3dkg mrvica
- rum
- 8 belanaca
Krem:
- 18dkg maslaca
- 20dkg šećera u prahu
- Vanil šećer
- 2 žumanca
- 6 dkg čokolade
Žumanca penasto umutite sa šećerom, mlevenim orasima, mrvicama natopljenim rumom i snegom od belanaca. Kalup namažite maslacem, pospite mrvicama, izlijte masu i pecite na temperaturi od 185 do 200 C oko 40min. Ohlađenu tortu izrežite na tri dela, namažite kremom i prelijte glazurom po želji.
Krem: Penasto izmešajte maslac, šećer, vanil šećer i postepeno dodajte žumance i rastopljenu čokoladu. Prijatno!!
vau želim parče
ОдговориИзбриши