Mamine slane i slatke kiflice


Mamine slane i slatke kiflice


250ml toplog mleka, 1/2 kocke svežeg kvasca, supena kašika šećera, supena kašika brašna (razmutiti sve sastojke na toplom da se kvasac uzdigne)
U posudu za mešenje sipati 600g brašna, kafenu kašiku soli, 5 supenih kašika maslinovog ulja i nadošli kvasac. Sve lepo izraditi rukom i podeliti na 1/2. Razvući 2 kruga i svaki iseći na 16 trouglova. Prvi krug trouglova puniti slanim nadevima: viršle, kečap, sir, kačkavalj, šunka zatim uvijati u kiflice, ređati u pleh, premazati žumancetom i posipati susamom, kimom, himalajskom solju. Drugi krug trouglova puniti slatkim nadevima: marmelade, džemovi, zapareni orasi, eurokrem zatim uvijati u kiflice i premazati žumancetom.

NAPOMENA: Pre posipanja i premazivanja, kiflice poređane u plehu ostaviti da stoje najmanje 1h. Peći u zagrejanoj rerni na 220C. Kad blago porumene, pokriti folijom (da ne izgore) dok ne dobiju lepu zlatnu rumenu koricu.
Kifle ne smeju da se prepeku! Moraju da ostanu meke, vazdušaste, rumene. 




Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Italijanska kuhinja

Ritual ispijanja kafe