Ledene kocke


Ledene kocke


       Kora:
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike kakaa 
  • 1/2 praška za pecivo
       Sirup:
  • 300 g šećera
  • 250 ml vode
        Fil:
  • 1 l mleka
  • 9 kašika brašna 
  • 5 kašika gustina
  • 16 kašika šećera
  • 3 kesice vanilinog šećera
  • 250 g margarina
         Glazura:
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 30 g margarina
 
Priprema:
 
 Umutiti patišpanj od navedenih sastojaka, sipati u podmazan duguljasti pleh i peći 15 minuta na 170 C. Za sirup pomešati šećer i vodu da provri, malo ukuvati i preliti preko proglađenog patišpanja. Fil: Od litre mleka odvojiti malo mleka i umešati 9 kašika brašna i 5 kašika gustina, a u ostatak staviti šećer da provri. Umešati brašno i skuvati krem, pa staviti 3 vanil šećera i ostaviti da se prohladi.
U prohlađen krem umešati margarin pa izliti krem preko patišpanja. Za glazuru umešati sve sastojke sa čokoladom, pa otopiti na ringli pa odmah preliti preko krema. Ostaviti kolač da se ohladi pa ga staviti u frižider da se dobro rashladi. Seći na kocke i služiti hladno iz frižidera.
 
 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Italijanska kuhinja

Welcome to my food corner

Ritual ispijanja kafe